Fundatia Constantin Dumitru, sponsor al Concursului National Victor Giuleanu

În perioada 12 – 18 martie 2012, în Bucureşti s-a desfăşurat Concursul Naţional “Victor Giuleanu”, ajuns la cea de-a treia ediţie, organizat de Colegiul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Ca şi la ediţia anterioară, Fundaţia “Constantin Dumitru” a fost principalul sponsor al concursului, asigurând premiile în bani la secţiunile Vioară, Canto şi Pian.

După o săptămână de adevărat maraton artistic, timp în care aproximativ 300 concurenţi au evoluat în sălile de concurs ale Universităţii de Muzică şi ale Colegiului „George Enescu”, juriul a prezentat cei mai buni artişti înscrişi în concurs. La festivitatea de premiere, organizată duminică 18 martie, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional “George Enescu”, domnul Ovidiu Ioan Dumitru, preşedintele fundaţiei, a decernat premiile celor trei câştigători: Mircea Dumitrescu (Bucureşti), la secţiunea Vioară, Ioan-Augustin Hotea (Baia Mare), la secţiunea Canto, şi Botond-Csaba Szöcs (Sfântu Gheorghe), la secţiunea Pian.

Parteneriatul dintre Fundaţia “Constantin Dumitru” şi Concursul Naţional “Victor Giuleanu” face parte din proiectul nostru, “Susţinem tinerele talente”, proiect prin care ne-am asumat misiunea de a sprijini şi promova tinerii talentaţi. Acest proiect a fost demarat cu scopul de a susţine financiar tineri artişti talentaţi din familii cu venituri modeste, care nu-şi pot dezvolta cariera din cauza neajunsurilor materiale. “Susţinem tinerele talente” este destinat tinerilor cu vârste între 10 şi 24 de ani, înscrişi la şcolile şi universităţile de artă şi muzică, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, fiindu-le astfel dificil să-şi dezvolte, perfecţioneze şi să-şi promoveze potenţialul artistic.

În anul 2011, Fundaţia “Constantin Dumitru” a devenit partener al Concursului Naţional Victor Giuleanu, prin sponsorizarea Marelui Premiu la secţiunile Vioară, Canto şi Pian. Desfăşurată la finele lunii martie 2011, cea de-a doua ediţie a competiţiei a fost o reuşită, reunind un număr important de participanţi, atât din Bucureşti, cât şi din ţară. Laureaţii ediţiei din 2011 au fost Alexandra Bobeico – Vioară, Ionela Soare – Canto, Tudor Scripcariu – Pian.