Media: Scoala Constantin Dumitru, in topul national

La nici patru luni de la înfiinţare, Şcoala de Fotbal Constantin Dumitru a devenit un nume cunoscut în peisajul fotbalistic argeşean şi cel naţional. Şcoala fi­nanţaţă de Ovidiu Ioan Dumitru prin Fundaţia Con­stan­­tin Dumitru şi-a extins de a­cum cîteva zile activitatea şi la Topoloveni.

În prezent, la această şcoală îşi desfăşoară ac­ti­vi­tatea 150 de co­pii coordonaţi de antrenorii Mădălin E­nache, Marius Pri­să­ceanu, Răzvan Mun­teanu şi Dan Nicolae. Primii trei fac pregătirea cu copiii la Baza Alcadibo de la Piteşti, iar ultimul se va ocupa de centrul de la Topoloveni.

Au bază de pregătire proprie

Managerul acestei şcoli, Mă­dă­lin Enache, vrea ca, în cîţiva ani, această şcoală să fie una din­tre cele mai bine organizate din ţa­ră: „De la 1 aprilie am luat stadionul de la Topoloveni. Vrem să reabilităm vestiarele, gazonul, să facem un teren sintetic de 20×40 m cu nocturnă, dar şi unul mai mic lîngă el. Vrem să venim în sprijinul copiilor din a­ceastă zonă şi le o­fe­rim şansa de a se pregăti în condiţii e­gale cu cei de la Pi­teşti. Proiectul este sus­ţinut de Funda­ţia Ovidiu Ioan Dumitru şi Primăria Topolo­veni. Copiii care vor veni la şcoala noastră nu vor plăti nici un fel de taxe. Vom sus­ţine aducerea de an­tre­nori tineri şi vrem să le dăm ocazia pen­tru a se perfecţiona. Practic, sîntem sin­gura şcoală de fotbal privată din ţară care are bază proprie. Vreau să le mulţu­mesc pe această cale dom­nului Ovidiu Ioan Dumitru şi echipei sale pentru acest efort pe care l-au făcut. Intenţionăm ca la ni­vel de ţară să readu­cem fotbalul unde îi este locul. Acest lu­cru este posibil numai prin muncă, serio­zitate şi transparenţă to­tală. Din punctul meu de vedere, ar fi un lucru bun ca la competiţiile de juniori să nu se mai joace pe puncte, iar în acest fel să eliminăm presiunea care este pe copii. În Spania, pînă la vîrsta de 15 ani nu se joacă pe puncte şi, de aceea, nivelul lor es­te foarte ridicat. La Piteşti avem grupe de la 1998 pînă la 2007, iar antrenamen­te­le se fac zilnic pe terenul de la Alcadibo, în timp ce, la Topoloveni, antrenamentele se fac lunea, miercurea şi vinerea, de la ora 15“.

Turnee puternice pentru toate grupele

În următoarea perioadă, grupele de la Şcoala Constantin Du­mitru vor participa la competiţii importante. „În luna februarie cu grupa 2002 am participat la Braşov Indoor Cup şi am ocupat locul 5. Pe 9 aprilie vom merge cu grupa 1998 la Cupa Speran­ţe­lor, care va avea loc la Constanţa. Competiţia care a ajuns la a doua ediţie este organizată de Academia Hagi şi va reuni la start: echipa bulgară Varna, Dinamo, U Cluj, Ştiinţa Craiova, Şco­ala Gică Popescu, Farul Constanţa şi Oţelul Galaţi. Obiec­ti­­vul nostru va fi clasarea în primele patru locuri. Grupa 2002 pre­gătită de Răzvan Munteanu va merge, în iulie, în Slovacia, la un turneu internaţional care va avea loc la Presov. Pe 26 mai, la Topoloveni, vom face un miniturneu, iar pe 22 iunie vom organiza la baza Alcadibo prima ediţie a Cupei Constantin Du­mi­tru. Competiţia este rezervată pentru grupele 1998, 2001, 2002 şi 2004. Pînă acum şi-au anunţat participarea Academia Hagi, Dinamo, Ştiinţa Craiova, U Cluj şi Gică Popescu. Nu se va plăti nici un fel de taxă pentru echipele participante, iar pre­mi­ile puse în joc vor consta în echipament sportiv şi mingi. Anul viitor vrem ca această întrecere să devină una internaţională şi să aducem mai multe cluburi din străinătate“, a declarat Mă­dă­lin Enache, managerul acestei şcoli.

Text de Marius Duinea / ziarul “Curierul Zilei”

Citeste mai multe despre Scoala de Fotbal Constantin Dumitru