Castigatorii primei editii a Cupei “Constantin Dumitru”

La şase luni de la deschiderea Şcolii de Fotbal “Constantin Dumitru” de la Piteşti, proiect susţinut de Fundaţia “Constantin Dumitru”, şcoala a fost gazda primului său turneu, la care au fost invitate echipe din toată ţara. Meciurile au avut loc în perioada 15-17 iunie, pe terenurile “Alcadibo” de la Stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti şi la ele au participat copii născuţi în 1998, 2001, 2002, 2003, 2004.

La start s-au adunat copii talentaţi de la unele dintre cele mai bune şcoli de fotbal din România. În total au fost 32 de echipe din mai multe judeţe ale ţării, printre care Academia “Gheorghe Hagi”, Dinamo Bucureşti, Farul Constanţa, Şcoala de Fotbal “Gică Popescu”, FC Raţ, UTA, Poli Timişoara, U. Cluj şi, bineînţeles, Şcoala de Fotbal “Constantin Dumitru”. Turneul a fost organizat de Fundaţia “Constantin Dumitru” în colaborare cu FC Municipal Piteşti, DJST Argeş, AJF Argeş, Ovigroup, Media Advertising, Fundaţia “Ovidiu Ioan Dumitru”, Primăria Piteşti şi Primăria Topoloveni.

Primele 3 locuri la fiecare categorie de vârstă au fost premiate cu echipament sportiv, mingi, cupe şi diplome. Asistenţa medicală şi arbitrajul au fost asigurate de organizatori, care şi-au propus ca anul viitor să invite şi formaţii de peste hotare.

Ne-am lansat în luna decembrie aici, la Piteşti, însă ne dorim s-o facem şi la nivel naţional. Am elaborat proiectul bazat pe alte principii decât cele pe care se bazează fotbalul de azi. Pe antrenorul Mădălin Enache l-am cunoscut cu câţiva ani în urmă, avem principii comune, principii care pun accent pe formarea copiilor, pe educaţia lor şi mai puţin pe performanţă. La acest sector de copii trebuie să primeze educaţia, pilonul educaţional este esenţial. Principiile sunt cam dure, în sensul că antrenorii sunt cei care stabilesc dacă un copil este sau nu talentat, nu acceptăm şpăgi, cum nu acceptăm, de asemenea, chiulul de la şcoală al copiilor. Din punctul meu de vedere, merită investiţia în copii. Educaţia nu este o activitate comercială, fotbalul este o parte educaţională şi fundamentală pentru copii. Este foarte important să ne implicăm total, iar aici, la această şcoală, tocmai aşa ceva facem. Practic, sportul este o parte din şcoala vieţii, copiii sunt viitorul nostru, iar noi încercăm să le oferim un viitor mai strălucit. Vom continua să sprijinim această activitate, ba mai mult, anul viitor, la ce-a de a doua ediţie a turneului, vom invita şi echipe străine. Scopul este de socializare în primul rând, prin astfel de turnee urmărim pregătirea copiilor şi dezvoltarea calităţilor fizice şi tehnico-tactice. Ne interesează schimbul de experienţă între cluburi şi antrenori”, a declarat Ovidiu Ioan Dumitru, preşedintele Şcolii de Fotbal “Constantin Dumitru”, pentru publicaţia Argeşul.

Câştigătorii primei ediţii au fost:

Grupa 1998:

Academia “Gheorghe Hagi” (locul I)

Dinamo Bucureşti (locul II)

Şcoala de Fotbal “Constantin Dumitru” (locul III)

Grupa 2001:

LPS Piteşti (locul I)

CS Mioveni (locul II)

CSS “Dinicu Golescu” (locul III)

Grupa 2002:

FC Raţ (locul I)

Şcoala de Fotbal “Constantin Dumitru” (locul II)