Programele noastre

Scoala de Fotbal Constantin Dumitru

Pe 19 decembrie, Fundaţia „Constantin Dumitru”, Fotbal Club Municipal 09 Piteşti şi Media Advertising au fost gazdele unui eveniment special, în care au anunţat deschiderea Şcolii de Fotbal „Constantin Dumitru”. Clubul Sportiv FC Municipal 09 Piteşti a fost înfiinţat în anul 2009 de antrenorul Mădălin Enache, iar din decembrie 2011 a devenit Şcoala de Fotbal „Constantin Dumitru”, Fundaţia „Constantin Dumitru” fiind principalul susţinător.

În condiţiile economice actuale, menţinerea unui copil într-un club sportiv nu este întotdeauna facilă, drept urmare, în multe cazuri, părinţii se văd nevoiţi să-şi retragă copiii, în principal din cauza costurilor. Taxele de înscriere, de instruire, preţurile echipamentelor sportive sau deplasările depăşesc bugetul pe care un părinte îl poate aloca unei activităţi extraşcolare.

În acest context, Şcoala de Fotbal „Constantin Dumitru” vine în sprijinul tuturor copiilor talentaţi, oferind şanse egale de antrenament.

Ovidiu Dumitru, Fundaţia „Constantin Dumitru”: „Implicarea noastră este în partea de management. Noi ne vom ocupa de infrastructură (echipamente sportive, baza de antrenament, competiţii locale şi naţionale), Fotbal Club se va ocupa de partea sportivă ca şi până acum.”

„Viziunea Fundaţiei este de a susţine componenta sportivă din viaţa acestor copii, fără a le afecta în nici un fel celelalte două elemente, respectiv viaţa de familie şi educaţia. Consider că o şcoală de fotbal trebuie să reprezinte o latură educaţională specială, care să susţină perfecţionarea acelei persoane, nu să o modeleze după criterii sportive. Din acest punct de vedere, achiesez întru-totul la viziunea actualei echipe, aceşti copii nu trebuie forţaţi fizic şi psihic decât în limita posibilităţilor. pentru a nu ceda prea devreme şi a reuşi să se împlinească la vârsta potrivită.”

Organigrama clubului nu se va schimba. Ca şi până acum, grupele clubului vor merge în cantonamente şi vor fi angrenate în toate competiţiile şi campionatele din zonă.

Mădălin Enache, antrenor: „Descoperirea, instruirea profesionistă şi promovarea tinerilor cu adevărat talentaţi devin astfel principalele noastre puncte de interes. Părinţilor le revine numai datoria de a-i înscrie, de a-i aduce la noi, la Baza Sportivă Alcadibo. Vârsta minimă de înscriere a copiilor este de 6 ani şi nu există limită de locuri.”

Cu toţii suntem de acord că sportul este o componentă pozitivă a existenţei noastre, că trebuie valorificat mai mult, protejat şi promovat la toate nivelurile, de la cel local până la cel naţional şi european. Dar nici un proiect, nici o acţiune şi cu atât mai puţin o strategie pentru sport nu poate funcţiona fără resursele financiare necesare. De aceea, deschiderea Şcolii de Fotbal „Constantin Dumitru” este binevenită, mai ales că îşi propune să continue proiectele existente şi să demareze altele, proiecte ce răspund eficient intereselor din acest domeniu.

Mădălin Enache, antrenor: „Deschiderea Şcolii de Fotbal Constantin Dumitru este foarte benefică, ţinând cont de nivelul la care a ajuns fotbalul românesc în momentul de faţă. Vrem să ne punem amprenta asupra viitoarelor generaţii de fotbalişti, pentru ca acest sport să revină la nivelul din perioada „generaţiei de aur” a fotbalului românesc. Nu este o motivaţie doar pentru copii, ci şi pentru noi, tânăra generaţie de antrenori, să facem performanţă pe teren.

Tipul programului
Educațional-Sportiv

Beneficiari
Copii pasionați de fotbal

Localitate
Pitești

Descarcă articole din presă

Curierul zilei – 16.12.2011

Curierul zilei – 29.12.2011

Arges Express

Pentru mai multe informaţii şi detalii, scrieţi-ne pe adresa office@fundatiaconstantindumitru.ro.